Mijn naam is Casper Lange. Mijn vierjarige opleiding tot yogadocent volgde ik bij Yoga en Vedanta in Doorn, waar ik in 2009 mijn diploma haalde.

Deze opleiding is gecertificeerd bij de Nederlandse Vereniging voor Yogadocenten.

Het  jaar na mijn opleiding heb ik een specialisatie Pranayama (adem en energie) gevolgd bij Willie Oudejans in Leusden.

Van 2011 en 2014 heb ik verschillende bijscholingen gevolgd in de Verenigde Staten bij Mukunda en Chinnamasta Stiles, Mangala Warner en Zoe Kowalchuk. Dit betrof Structurele Yogatherapie, Ayurvedische Yogatherapie, Ayurvedisch Lichaamswerk en Spirituele Verdieping. In 2014 ben ik afgestudeerd als yogatherapeut.

Sinds september 2007 geef ik yogales aan groepen van maximaal twaalf deelnemers.

Mijn lessen zijn erop gericht om via het uitvoeren van meestal zachte, soms wat steviger, yoga-houdingen en energetische bewegingen in contact te komen met het eigen lichaam. Daar begint de ontdekkingsreis. Ervaar hoe het lichaam aanvoelt, ervaar het verschil voor en na een oefening, ervaar het verschil tussen de linker- en rechterzijde, ervaar hoe de ademhaling helpt om steun te geven en los te laten.

In de lessen besteed ik naast yogahoudingen altijd aandacht aan losmaken, ademhaling, navoelen en ontspanning. De aandacht waarmee we de oefeningen doen vind ik belangrijker dan het aantal oefeningen in een les, of de moeilijkheidsgraad van een houding. Ook ruim ik met enige regelmaat tijd in voor stilzitten.